Met Anneke soms als anker en soms als zachte bries in de zeilen waren de afgelopen 6 maanden een vruchtbaar avontuur.

Ursula Cocheret de la Morinière, Tekstzuster, online Copywriter en Contentstrateeg, vertelt:

Ik weet nu wat Anneke bedoelt met ‘The Art of Seniority’: de kunst van zelfbewustzijn en zelfwaardering. Dat geeft energie, rust en zelfvertrouwen. 

Gelukkig is Anneke net zo dol op metaforen als ik. Want toen ik haar inhuurde was mijn voornaamste vraag als beginnend ondernemer: ‘Hoe word ik de kapitein op mijn eigen schip en hoe bepaal ik zelf de koers?’ ‘Begin eens met een poosje dobberen’, was de uitkomst van de eerste sessie. 

 

Dobberen 

Ik kan het iedereen aanraden om af en toe een poosje te ‘dobberen’, zoals ik heb gedaan. Huur iemand in die kan luisteren (ook naar wat je niet zegt), die de juiste vragen stelt en zaadjes in je hoofd plant. Ben je de 50 voorbij, sta je weer eens op een kruispunt, denk je ‘Is dit alles’, ‘Wat nu?’ of ken je je eigen kracht niet? Bel Anneke Krakers!

 

Zeiksnor

Deze vragen bleven bijvoorbeeld hangen:

‘Heb je last van bewijsdrang?’

Mijn innerlijke zeiksnor voelde zich betrapt bij die vraag. Hoog tijd om daar afscheid van te nemen.

‘Hoe oud ben je ook alweer? Ga je nog een heel ander mens worden, denk je?’

Ook een leuke vraag. Ik vond dat ik moest structureren, een strak plan, keuzes maken, zelfdiscipline. I.p.v. al die wisselende ideeën, chaos en onderzoeken. Maar… that’s me! En mijn hele leven brengt het me uiteindelijk altijd waar ik wil zijn. Ik ga nooit ‘blauw’ mens worden. En dat hoeft ook niet 🙂

 

Een vruchtbaar avontuur 

Met Anneke soms als anker en soms als zachte bries in de zeilen waren de afgelopen 6 maanden een vruchtbaar avontuur. De sessies zetten me aan het denken en ontdekken. Zo ontdekte ik vele leuke netwerken in Delft dankzij Dot• Ik las me suf (thanks Aartjan van Erkel en Laura Babeliowsky). Ik ging van Txtburo (ooit snel verzonnen voor de KvK) via Bluecopy (omdat ik op Delft wilde focussen, maar de naam maakte me niet enthousiast) naar Tekstzuster (terug naar mijn originele idee uit 2020). Ik ontwikkelde mijn eerste producten: een contentscan, een contentplan, een workshop. En vond klanten die bij me pasten.

 

Energie, rust en zelfvertrouwen

Ik weet nu wat Anneke bedoelt met ‘The Art of Seniority’: de kunst van zelfbewustzijn en zelfwaardering. Dat geeft energie, rust en zelfvertrouwen. Als ondernemer én als mens. En nee, die innerlijke zeiksnor is niet weg, als ondernemer heb ik nog steeds heel veel te leren en soms word ik gek van de hoeveelheid ideeën en ongestructureerde to-do lijstjes in mijn hoofd. Maar ik sta weer aan lachend aan het roer en verander zonder probleem van koers als het moet. 

 

Recht zo die gaat

Afgelopen maandag namen we afscheid. Maar niet voordat ik haar cadeau had uitgepakt en een paar woorden had neergelegd die belangrijk voor me zijn. Het eerste wat in me opkwam?

Recht zo die gaat.