Te hard, te veel, te snel

Rijk van Vulpen, Enterprise Ontwerper, vertelt:

Ik ontdekte dat ik door mijn snelheid van oordelen, denken en doen anderen te weinig ruimte biedt. Ik heb geleerd dat ik kan vertragen, de teugels kan laten vieren.

Eerst voelen en dan pas reageren.

Ik ben een harde werker. Mijn probleem is dat is altijd aan sta, te hard, te veel en te snel ga. Ik ben continue in bedrijf. Dat heeft me ver gebracht en veel opgeleverd. 
 
Maar de laatste tijd bespeur ik een ander verlangen. Ik ben op zoek naar een andere invulling van mijn werk. Ik wil meer tijd voor mijzelf en mijn gezin. Ik heb mezelf de tijd gegeven om dit uit te zoeken maar wilde ook graag houvast in de zee aan mogelijkheden die ik voor me zag. Daarom heb ik hulp gezocht. 
 
Wat ik nooit had verwacht is dat de coachingssessies veel meer over mij zouden gaan dan over werk alleen. Ik ontdekte dat ik door mijn snelheid van oordelen, denken en doen anderen te weinig ruimte biedt. Ik heb geleerd dat ik kan vertragen, de teugels kan laten vieren. Eerst voelen en dan pas reageren. Ik experimenteer daar nu mee in allerlei situaties. Ook op mijn werk. En het lukt steeds beter. 
 

 

Ego eruit om ruimte te maken voor dienend leiderschap

Ik ben meer senioriteit aan het verwerven. Voor mij betekent dat ‘ego eruit om ruimte te maken voor dienend leiderschap’. Dat brengt mij meer rust en minder moeten. Kiezen voor betekenis geven vanuit mijn hart in plaats van mijn hoofd.
 
De mooiste vraag die Anneke stelde was over de kwaliteit die ik wil versterken en dat ik uitkwam op empathie. Door te vertragen ontdek ik nu dat ik beter kan invoelen en meevoelen met anderen. En dat empathie er gewoon altijd al is geweest maar door mijn eigen snelheid kwam het er niet uit. 
 
Ik voelde me op mijn gemak. Gek genoeg hielp haar Twentse accent daar zelfs ook bij. Anneke gaat als coach absoluut niet boven je staan maar is een fijne gesprekspartner om mee te sparren. Het samen niet weten, samen verkennen van gevoelens en inzichten heeft me erg geholpen.
 
Het Diner Pensant was een warm bad met fijne mensen aan wie ik me kon spiegelen. Een mooie aanvulling op de sessies. Met complimenten aan de kok. 
 

 

Ik weet nu hoe ik bochten en drempels moet nemen

Door de coaching ben ik gaan leren op een ander niveau. Dat leren gaat door ook nu de sessies zijn afgelopen. Ik ben op reis gegaan. De reis is nog niet ten einde maar ik weet nu hoe ik drempels en bochten moet nemen. 
 
Wat mijn werk betreft: door mezelf beter te leren kennen weet ik nu dat ik het liefste wil werken aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Dat is betekenis geven vanuit mijn hart en zo bijdragen aan het realiseren van dromen van anderen.