Ik durf mijn innerlijke kracht nu in te zetten

Geesje Oosting, directeur Helios BV, vertelt:

Om te werken vanuit senioriteit was voor mij bevrijdend, bekrachtigend, versterkend. In veel situaties weet ik nu waarom het logisch is dat ik me voel zoals ik me voel. Ik ben me bewuster van mijn leeftijd en mijn eigen verlangen als het over mijn werk gaat.

Ik was erg van slag door een privé situatie. Dat had invloed op mijn werk, mijn collega’s en klanten. Dit voelde ongemakkelijk. Ik werd ook onzeker door het gevoel van concurrentie in de dynamische omgeving waarin mijn bedrijf werkt. Al met al raakte ik lamgeslagen. 

Mijn leven is de afgelopen jaren steeds meer op de rit gekomen. Stukje bij beetje leer ik om de persoonlijke ballast in mijn leven op te ruimen. Vaak met hulp van anderen. Maar ondanks dat liep ik nu weer vast en wilde ik hulp. 

 

Werken vanuit senioriteit was voor mij bevrijdend, bekrachtigend, versterkend.

Om te werken vanuit senioriteit was voor mij bevrijdend, bekrachtigend, versterkend. In veel situaties weet ik nu in welke fase ik zit en waarom het logisch is dat ik me voel zoals ik me voel. Ik ben me bewuster van mijn leeftijd en mijn eigen verlangen als het over mijn werk gaat. 

Toegespitst op de concurrentie waar ik zo onzeker van werd: ik kan daar nu beter mee omgaan. Ik durf meer mijn innerlijke kracht te voelen en die in te zetten. Ik durf een gevoel van ongemak toe te staan en herpak me zelf sneller, waardoor ik verder kan. Ik heb er gewoon minder last van. 

 

Ik voel me vrijer

Doordat ik me vrijer voel, durf ik met andere partijen in gesprek te gaan. Daar waar ik uit onzekerheid een concurrent eerst buiten de deur zou houden, ga ik nu het gesprek aan en zoek waar mogelijk samenwerking. Daardoor is er nog veel meer mogelijk voor mij geworden. Ik zie nieuwe groeikansen voor mijn bedrijf. 

Wat mij het meest heeft geraakt tijdens de coaching met Anneke is dat ik mijn kracht kan gebruiken in vervelende situaties. Dat ik kan zeggen waar het voor mij op staat en daarbij respectvol blijf naar de ander. Ik ben daar heel blij mee.

 

Betrokken, liefdevol en veilig 

Ik vond het fantastisch om dit coachingstraject met Anneke te mogen doen. Anneke is als coach betrokken en liefdevol. Het voelde volkomen veilig. Ik heb een belangrijke stap gezet in mijn leven. Ik heb mijn groei besproken met een jonge collega die een vergelijkbaar privé-traject loopt als ik. Door haar te vertellen over mijn levensproces, kreeg ze vertrouwen dat het voor haar ook zo zal kúnnen verlopen. Ze bedankte me hiervoor. Door mijn senioriteit te omarmen kan ik nu ook een voorbeeld zijn voor jonge mensen.