The Art of Seniority Workshop

Levenskunst voor Vijftigers

Je ziet het om je heen: vijftigers, leeftijdsgenoten, die behoorlijk zuur en cynisch zijn geworden. Ze verlangen naar een ander leven maar het lukt ze maar niet om dat te realiseren. Dat verlangen, dat herken je bij jezelf misschien ook wel. Misschien is het nog sluimerend en vaag. Maar misschien heb je het ook al wel helder wat jouw grote wens is. In de workshop krijg je meer inzicht in deze boeiende levensfase waardoor je meer grip krijgt op jouw verlangen. Je gaat jezelf beter snappen.

Jouw verlangen kan van alles zijn:

 • minder werk en meer tijd voor jezelf en je dierbaren
 • een nieuwe uitdaging
 • loslaten van wat er al jaren is
 • behoefte aan nieuwe avonturen
 • of juist behoefte aan meer tijd om te niksen

Dat verlangen, jouw grote wens, kan per dag anders zijn. Het ene moment wil je nog de wereld veroveren en het volgende moment verlang je naar je pensioen (verwarrend!). Maar wat er ook gebeurt: verzuren is voor jou geen optie. Er zit nog teveel ‘leef’tijd in jouw leven om je tijd domweg uit te zitten.

Graag wil ik je geruststellen. En je uitnodigen voor de workshop “The Art of Seniority: levenskunst voor vijftigers”.

"Voordat ik aan de workshop begon begreep ik niet waar mijn rusteloosheid en vertwijfeling door komt. Na de workshop weet ik dat het gewoon een groeistuip is. En weet ik hoe ik ermee om kan gaan. En lukt het niet alleen, dan vind ik in Anneke een goede coach!"
Sandra Schoenmakers
marketing & communicatie Nibud
Anneke Krakers

 

 

“Ik heb zelf ook die onrust gekend. Nadat mijn leven in een stroomversnelling kwam heb ik me veel zorgen gemaakt. Bij iedere stap die ik zette vroeg ik me af of ik het wel goed deed. Ik had geen idee wat me te wachten stond. Wat had ik in die tijd graag iemand ontmoet die me had verteld dat dit heel normaal is. Dat je als vijftiger nog heel goed spannende keuzes kunt maken in je leven en dat je daarbij stap voor stap een patroon volgt. Nu ik terug kan kijken zie ik het patroon. Inmiddels heb ik met veel vijftigers gesproken en herken ik het ook in hun verhalen.”

De Klop | De Reis | De Shift

Het patroon bestaat uit 3 fases: de klop, de reis en de shift. Tijdens de workshop leer je van mij wat de kenmerken zijn van iedere fase. Hierdoor ontdek je in welke fase jij nu bent. Je krijgt tips hoe je iedere fase zo goed mogelijk doorkomt. 

De setting is vertrouwelijk en persoonlijk. Soms online, soms aan tafel. Met elkaar delen we onze verhalen. Verhalen over verlangens, senioriteit en wijsheid. Want dat is wat we met elkaar gemeen hebben. Ieder verhaal geeft zoveel herkenning en dat maakt het juist zo waardevol. De deelnemers en ikzelf genieten daar iedere keer weer van.

“Ik voelde me gelijk op mijn gemak.” (een deelnemer over de workshop)

“Ik heb genoten van alle verhalen. Uit ieder verhaal kon ik wel een inzicht voor mezelf halen.” (een deelnemer over de workshop)

Voor wie is deze workshop?

 • Ben jij een vijftiger?
 • Bestuurder, directeur, manager, leidinggevende, professional of ondernemer? 
 • Nieuwsgierig naar deze bijzondere levensfase? 
 • Het je het idee dat er bij jou een verlangen groeit? 
 • Of ben je misschien al toe aan het maken van nieuwe keuzes? 
 • Lijkt het je fijn om jezelf beter te snappen? 

Dan is deze workshop voor jou.

Praktische Informatie

De workshop kost € 125 per deelnemer exclusief 21% btw.

De workshop duurt 1 dagdeel.

De workshop is online of bij jou op locatie.  

Jij zorgt voor minimaal 4 deelnemers. Dat zijn bijvoorbeeld je collega’s of vrienden. Kan ik daarin met je meedenken? Mail me dan: anneke@krakers.org

De deelnemers ontvangen vooraf een reflectieboek wat we gebruiken tijdens de workshop. 

Met onderstaand formulier kun je jouw belangstelling voor een workshop kenbaar maken. Ik neem dan gelijk contact met je op. 

"Samen met mijn vrouw heb ik genoten van de workshop over senioriteit van Anneke. Het geeft ons weer een extra stapje in samen ouder en wijzer worden. Wij hebben het als een fijne en leerzame avond ervaren."
Peter H.J. van Eijk
Boardmember, Trainer en Hoofddocent Cloud Security

Geef via dit formulier aan dat je belangstelling hebt voor de workshop

Je kunt de workshop ook incompany boeken voor je bedrijf, je team, jouw opleiding, personeelsbijeenkomst of congres.

Voor meer informatie hierover kun je contact met me opnemen zodat we jouw wensen kunnen bespreken. 

Hieronder zie je een LinkedIn post over de workshop bij Deloitte.